Oldalak

2013. október 18., péntek

Csillogó busa

 Már múlthéten is szerettem volna halat enni, de valahogy a boltig nem jutottam el. 
A heti bevásárló túra alkalmával viszont sikerült betérnem a halashoz is. Vettem is két szép busa szeletet és anyáméknak egy afrikai harcsa filét.
Utána már mehetett az agyalás, hogy hogyan is süssem meg, vagy egyáltalán süssem-e.

Sült hallal valahogy mindig az a bajom, hogy a kevés olaj ellenére is mindig olajos. Így végül a párolás mellet döntöttem. Már csak azt kellet kitalálnom, mivel is fűszerezzem.
Fokhagyma, hagyma nem volt kérdés. Végül egy kis utánajárás után a kakukkfű, rozmaring, tárkony kombináció mellett maradtam, mivel előbbi kettőből van cserepes növényem is.

Aznap vacsorára akartam elkészíteni, de miután este hazaértem, csak az ágyba volt erőm eldőlni. Így több, mint 24 órát pácolódott, ami persze nem ártott neki.





Héten mindenhol brokkoli akcióba botlottam, be is raktároztam gyorsan 2 fejet. Szóval valami brokkolison is törtem a fejem rendesen. Így született meg a brokkolis rizs ála Szilvia., persze kukoricával.


Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 szelet busa vagy valamilyen hal
  • 1 kis hagyma
  • 1 fokhagyma
  • só, bors
  • 2-2 kis ág rozmaring és kakukkfű, tárkony
vagy 
  • 1-1 tk szárított fűszer
Elkészítés:
A halszeleteket sózom, borsozom, megszórom a fűszerekkel. Rárakom a vékonyra szelt fokhagyma és hagyma karikákat, majd alufóliába csomagolom és hagyom állni kicsit.
Én a párolómban kb. 20 percig hagytam, de akinek nincs ilyen berendezése, az sütőben is elkészítheti.



Brokkolis rizs 2 személyre:
  • 15 dag rizs
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kis fej brokkoli
  • kb. 2 maréknyi kukorica (ez csak az én mániám, elhagyható)
  • só, lehetőleg frissen őrölt bors
  • 1-1 kk  koriander, mustármag
  • késhegynyi kurkuma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • víz
  • olaj
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, majd a rizst is, és felöntjük a rizs térfogatának kétszeresével.
Sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük. Puhára főzzük.
Közben a brokkoli rózsákat levágjuk és roppanósra pároljuk, a kukoricát megfőzzük (ha nem konzerv).
Ha minden kész, összekeverjük a hozzávalókat.

Jó étvágyat!





És hogy miért csillogó a busa? Mert olyan szépen csillogott az alufólia! :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése